A5. Podsklop vođice

Ovaj podsklop se sastoji od 3 elementa. Nova veza će biti upotrebljena u ovom podsklopu. 

Koristićeš sledeće alatke:

Pano Assembly 

Insert Components 

Mate  :

  • Coincident 
  • Tangent 
  • Podsklop sadrži sledeće elemente:

11. Osovinica

20. Držač vođice

15. Vođica

Ovde možeš da skineš tehnički crtež u .pdf formatu a klikom dole na slike otvoriće ti se slika u punoj veličini na novoj stranici. 

Za početak uvezi deo 11. Osovinica i pozicioniraj u koordinatnom početku. Dalje uvezi i drugi deo 20. Držač vođice i pozicioniraj bilo gde u radnom prostoru. 

Klikni da dve prikazane površine plavom bojom, izaberi vezu Tangent 

Dalje  je potrebno izjednačiti prikazane dve površine, klikni na njih i izaberi vezu Coincident

Klikni na na Mate  sa kartice Assembly i zatim spusti drvo koje se nalazi u radnom prostoru ekrana. Otvori oba dela. Izaberi prikazane ravni, Front Plane kod oba dela  izaberi vezu Coincident . Klikni OK  kada završiš. 

Uvezi novi deo, 15. Vođicu, pozicioniraj bilo gde u radnom prostoru ekrana. Klikni na poprečnu ivicu 15. Vođice i na spoljašnju ravnu ivicu 20. Držača vođice, izaberi vezu Coincident  kako bi spojio te dve ivice. Ovo je prva veza, sada vođica može da šeta po držaču, potrebno je uvesti još jedno ograničenje u sledećem koraku. 

Klikni na dve prikazane površine i postavi opet vezu Coincident 

Dalje, klikni na unutrašnju poprečnu ivicu 15. Vođice i površinu označenu plavom bojom 20. Držača vođice. Dodaj spoj Tangent . Kada završiš, sačuvaj podsklop kao A5. Podsklop vođice.