A. Varijator

Ovde će biti prikazan presek sklopa i početna postavka delova bez opruge. Pokušaćemo da ti prikažemo kretanje ovih delova kako bi ti stvorili intuiciju za kretanje svih delova sa oprugom koji će biti prikazan u Naprednoj obuci.

Na slici je prikazana otvorena strana kućište. Pokazali smo kako da postaviš ‘jedan sloj’ ovih delova. Ukupno idu tri ‘sloja’ delova koje možeš da vidiš unutar kućišta. Dakle, na vratila se dodatno stavlja A3. Krivaja podsklop, 15. Podsklop vođice, 25. Ekscentar, 5. Rolnica, 3. Poklopac i Ležaj. Postavi delova u prikazan položaj. 

Ovde je prikazan presek. U gornjem meniju na radnom prostoru izaberi Section view, izaberi Front plane i pomeraj do mesta gde možeš da vidiš sve gore navedene delove u kom su međusobnom položaju. 

Vidite da rolnica dolazi u poziciju između jednog otvora na vođici. Potrebno je postaviti još dva sloja na sličan način. Kada se kaže na sličan način, misli se na poziciju. Kada se dodaju iste veze, potrebno je postaviti poziciju delova tako da mogu da se kreću po vođici.

Na slici su prikazana dva sloja koja mogu da se kreću po vođici. Na narednoj slici se nalazi presek dela da vidiš tačne pozicije.

Dodaj još jedan sloj i postavi u odgovarajuću poziciju tako da se sve tri rolnice mogu u istom trenutku kretati po vođici napred nazad i pošalji nam na mail startmodelingnow.wp@gmail.com poslaćemo ti zahvalnicu za uspešno završen Osnovni kurs na našem sajtu i detaljno ispisanim tvojim novostečenim kompetencijama.

Čestitamo ti i veliko BRAVO!!! 

Prošao si dugačak put i usput pokupio mnogo trikova, znanja i prakse. 

Kako je part po part odmicao, verujemo da si bio sve brži i da si stekao intuiciju i možda čak neki deo uradio na drugačiji način. 

Pošalji nam na mail startmodelingnow.wp@gmail.com svoje utiske i šaljemo ti obaveštenje  čim Napredni kurs bude online.

Bravo još jednom!